Yleistä

Mikä Tracon on?

Tracon on Tampereella pidettävä yleisötapahtuma japanilaisen animaation (anime) ja sarjakuvan (manga) sekä roolipelien harrastajille. Yksipäiväinen tapahtuma sisältää monipuolista ohjelmaa eri aihepiireistä sekä vapaata seurustelua ja ostosmahdollisuuksia tapahtuma-alueella.

Tapahtuma on ikärajaton, mutta muutamille yksittäisille ohjelmanumeroille on asetettu 15 vuoden ikäraja. Osallistujien ikäjakauma aikaisempina vuosina on ollut laaja, mutta pääpaino on 10-25 vuoden välillä. Lisätietoja nuorten kävijöiden vanhemmille on erillisellä sivulla.

Aika

Lauantai 7.2.2008 kello 10-19.

Pääsymaksu

Tapahtuman pääsymaksu on 3€.

Paikka

Tracon järjestetään Hervannassa, Tampereen teknillisen yliopiston (TTY:n) Tieto-, Sähkö- ja Rakennustaloissa. Tietotalon osoite on Korkeakoulunkatu 1, Sähkötalon vastaavasti Korkeakoulunkatu 3 ja Rakennustalon Korkeakoulunkatu 5.

Näin löydät TTY:lle:

Tampereen ympäristön kartta - Hervannan kartta - TTY:n kartta - Eniron kartta - Google Maps -kartta.

Paikalle saapuminen

Ensisijaisesti suosittelemme kävijöitä saapumaan julkisilla liikennevälineillä. Tampereen kaupungin liikennelaitoksen busseista 13 ja 20 kulkevat kampusalueen vierestä. Myös 30 ja 23 pysähtyvät kävelymatkan päässä. Aikataulut ja linjakartat voi tarkistaa liikennelaitoksen sivuilta.

Pysäköinti ja vinkkejä autoilijoille

TTY:n alueella on satoja ilmaisia pysäköintipaikkoja, myös pysäköintitalossa. Osa paikoista on kuitenkin varattu, ja asiaa koskevat liikennemerkit ja kyltit on syytä huomioida. Suosittelemme pysäköintiä maksuttomassa pysäköintitalossa, joka on merkattu TRACON P -ulkokyltillä. Pysäköintitaloon käännytään Korkeakoulunkadulta.

Ajo-ohjeet saa kätevimmin ym. Eniron tai Google Maps:n linkeistä.

Vinkki: Esim. Turusta tai Helsingistä moottoritietä 3/E12 tulevien ei kannata ajaa Tampereen keskustaan asti, vaan kääntyä liittymästä 38 tielle 309. Sitä kautta pääsee hyvin nopeasti suoraan Teknilliselle Yliopistolle. Ainakin Google Maps -reittiopas osaa suositella tätä reittiä.

Liikuntaesteiset

Kaikkiin tiloihin pääsee pyörätuolilla. Liikuntaesteiset voivat käyttää Tietotalon pääsisäänkäyntiä.

Ruokailu

Koska päivä on pitkä, on hyvä huolehtia nestetasapainosta ja verensokerista tapahtuman aikana.

Itse tapahtuma-alueella on kolme pistettä, joista saa ostettua syötävää sämpylöistä lämpimään lounaaseen. Tietotalossa palvelee Juvenes Cafe Rom jonka valikoimissa on kahvilatuotteet ja lämpimät Panini-leivät. Sähkötalossa on ravintola Edison josta saa lounasta kello 14 saakka (opiskelijahinnat 1,90€-2,55€, normaalihinnat 6,40€-7,25€) ja Cafe Voltti jolla on kahvilalinjaston lisäksi fast food –linjasto.

Viereisessä kauppakeskus DUO:ssa on kiinalainen ravintola Sunny, Kotipizza, Subway ja ravintola Efe’s sekä ruokakauppoja. Lisäksi Hervannassa on useita muita ravintoloita.

Raha

Suurin osa myyntipöytien rahaliikenteestä toimii käteisellä. Alueen ravintolat hyväksyvät maksuvälineeksi kortin, mutta varsinkin Visa Electron-tiedustelut voivat ruuhkautua päivän mittaan. Suosittelemme, että kävijät varaavat mukaan tarvitsevansa määrän käteistä rahaa. Lähin Otto-automaatti on Tietotalon päädyssä, ja DUO:ssa on niitä kaksi kappaletta lisää.

Vaatesäilytys ja pukuhuoneet

Vaatesäilytys on maksuton. Alueella on erikseen narikat päällysvaatteille ja propeille sijoitettuina sisäänkäyntien läheisyyteen. Lisäksi alueella on pukuhuoneet kävijöille ja erikseen Cosplay-kilpailuun osallistuville. Toivomme, että pukeutumistoimenpiteet keskitetään niihin, jotta WC:t eivät ruuhkautuisi.

Järjestyssäännöt

Tapahtumapaikalla noudetataan Suomen lakeja. Tuli- ja teräaseiden ja asejäljitelmien tuonti tapahtumaan on kielletty. Puvuissa ei saa olla teräviä osia, jotka voivat aiheuttaa vaaratilanteita. Päihteiden käyttö on kielletty. Kaupallinen toiminta on kielletty ilman ennakkolupaa. Järjestyksenvalvojilla on oikeus poistaa sääntöjä rikkova paikalta. Tarkemmat ohjeet cosplay-pukuilijoille julkaistaan myöhemmin.

Valokuvaus

Kulkuväylillä valokuvaaminen on kielletty muualla kuin Tietotalon toisessa kerroksessa, joka on varattu valokuvausalueeksi.

Myös Traconin virallinen valokuvauspalvelu toimii luokassa T1. Ohjelmakarttaan

Historia

Tracon on järjestetty kolmesti aiemmin,
vuonna 2005,
vuonna 2006 ja
vuonna 2008.
Ensimmäisessä Traconissa lippuja myytiin 1 079,
toisessa 1 813 ja kolmannessa 2 835 kappaletta.

 

notfound

notfound

notfound

notfound

notfound

notfound