Cosplay

Sisäänkäynnit

Cosplay-kisan ennakkoon hyväksytyt osallistujat pääsevät sisään ilmaiseksi Tietotalon pääsisäänkäynnistä. Ilmoita ovella nimesi, jolloin se tarkistetaan osallistujien listalta.

Isokokoisten proppien kanssa liikkuvien tulee myös käyttää Tietotalon pääsisäänkäyntiä. Jätä proppisi sisäänkäynnin viereiseen proppinarikkaan, ellet ole välittömästi siirtymässä Tietotalon 2. kerrokseen.

Muiden pukuilijoiden tulee käyttää Sähkötalon pääsisäänkäyntiä. Sisäänkäynnit on merkitty isokokoisin ulkokyltein.

Kilpailut - kilpailijoille

Tracon IV:ssa järjestetään edellisen Traconin tapaan cosplay puku- ja parikilpailut. Kisat avaavat Cosplay Finland Tour 2009 (CFT'09) -kisakiertueen.

Kilpailijoiden tulee ilmoittautua ja käydä kuvauksessa klo 11.30 mennessä. Tällöin jaetaan myös numerolaput. Ilmoittautumisen ja kuvauksen paikka ilmoitetaan lähempänä tapahtumaa. Ilmoittautumisen ja kuvauksen jälkeen kisaajat voivat liikkua vapaasti conialueella, mutta heidän tulee ilmoittautua saliin TA klo 11.45 mennessä.

Säännöt ja lisätietoja löydät CFT'09:n sivuilta tammikuussa osoitteesta http://2009.cft.fi kohdasta Tracon IV. Kilpailuihin ilmoittautuminen alkaa 29.12.2008, löydät ilmoittautumislomakkeen täältä. Ilmoittautuminen päättyy 25.1.2009.

Palautetilaisuus

Kilpailun tuomarit päivystävät ilmoittautumispisteessä puoli tuntia kisan päättymisen jälkeen. Kilpailun osallistujat voivat kysyä heiltä tarkempaa palautetta puvustaan sekä vinkkejä jatkon varalle.

Kilpailut - yleisölle

Cosplay-kisat pidetään Tietotalon saleissa TA ja TB. Molemmissa saleissa on sama ohjelma, kisaajat kiertävät molemmat salit. Lisäksi salissa TC on suora videolähetys salin TA ohjelmasta.

Saleihin TA ja TB pääsee vain ennakkolipulla. Lippuja cosplay-kilpailuun jaetaan kello 10:30 alkaen Tietotalon 2.kerroksen lippupisteessä. Liput ovat värikoodattuja: niillä pääsee vain joko saliin A tai saliin B. Salien ovissa on maininnat, kumman värisellä lipulla pääsee sisään. Liput ovat maksuttomia ja niitä jaetaan 1 kpl per henkilö. Lippuja ei voi varata ennen tapahtumaa.

Kun sinulla on lippu, älä tule etuajassa jonottamaan salien sisäänkäynneille, sillä salien istumajärjestys arvotaan. Ovet saleihin avataan tasan klo 12.00, joten ehdit paikalle saapumalla pari minuuttia ennen. Tätä ennen ovia käyttävät cosplay-kisaajat - ethän estä heidän kulkuaan.

Salin TC videolähetykseen ei jaeta lippuja. Myös sinne avataan ovet klo 12.00. Mikäli saleihin TA ja TB jää vapaita paikkoja, ne jaetaan ovella nopeimmille sen jälkeen, kun kaikki lipun omaavat ovat ensin päässeet sisälle.

Aseet ja propit

Isokokoisten asereplikoiden ja proppien kanssa ei tule liikkua conialueella, vaan ne tulee jättää proppinarikkaan, joka sijaitsee Tietotalon 1. kerroksessa. Poikkeuksena tähän sääntöön on Tietotalon 2. kerros, jossa isokokoisiakin proppeja voi pitää mukana.

Huomattehan, että järjestyssäännöt ovat tiukentuneet tänä vuonna. Avasimmekin aiheesta oman sivun, joka on näkyvissä menuvalikossa vasemmalla. Järjestyssäännöt koskevat jokaista kävijää.

Vaikkakin proppien pitäminen mukana on sallittua Tietotalon 2. kerroksessa, tulee niiden kuljettajan noudattaa aina erityistä varovaisuutta. Muista, että pehmeimmästäkin materiaalista valmistettu proppi voi aiheuttaa vaaratilanteita kokonsa ja ulottuvuutensa myötä. Ole siis aina varovainen - proppisi, itsesi ja muiden kävijöiden vuoksi.

Cosplay-kuvaamisesta ja kuvauspisteestä

Kuvauspiste pidetään tänä vuonna Tietotalon 1. kerroksessa ilmoittautumisen ohella. Luokassa otetaan ensin vain cosplay-kisaajien kuvat ennen kilpailua, ja kilpailun ajan kuvauspiste on suljettu. Kilpailun ja parikilpailun palautetilaisuuden jälkeen kuvauspalvelu aukeaa kaikkien halukkaiden käytettäväksi. Teethän kuitenkin tilaa tarvittaessa, jotta kaikki halukkaat pukuilijat ja cosplay-ryhmät mahtuvat poseeraamaan kameralle.

Mikäli sinulla tai kaverillasi ei ole omaa kameraa, tai haluat muusta syystä kuvausapuja, Traconin viralliset kuvaajat päivystävät pisteellä päivän aikana. He ottavat kuvia kaikista halukkaista. Kuvat julkaistaan netissä pian conin jälkeen ja voit käyttää itsestäsi otettua kuvaa vapaasti omaan käyttöösi (vaikkapa kotisivuillasi tai irc-galleriassa) kunhan mainitset kuvaajan nimen kuvan yhteydessä. Traconin kuvaajat päivystävät luokassa T1 klo 14-15 ja klo 16-17.

Erillisen kuvauspisteen olemassaolon myötä toivomme pukuilijoiden välttävän poseerauksia muualla conissa, etenkin käytävillä. Järjestyksenvalvojat voivat puuttua tilanteeseen, mikäli muiden conikävijöiden kulku häiriintyy. Tietotalon toisessa kerroksessa voi kuitenkin poseerata ja kuvata, koska se on varattu ns. hengailutilaksi.

Pukuhuoneet

Traconissa on koko päivän käytettävissä pukuhuoneet cosplay-pukuilijoille. Pukuhuoneet eivät ole vartioituja, joten ethän jätä tavaroitasi sinne. Pukuhuoneet ovat Tietotalon 2. kerroksessa luokissa TG ja TH. Kuvaaminen pukuhuoneiden välittömässä läheisyydessä on ehdottomasti kielletty.

Hissit

Hissit on varattu liikuntaesteisten ja järjestäjien käyttöön. Jos pukusi on kuitenkin sitä luokkaa että portaissa kävelyyn kuluisi pieni ikuisuus, voit laskea itsesi liikuntaesteiseksi.
Yhteystiedot: Cosplay-vastaava Emmi Nieminen, 050 3811 843, cosplay09[ät]tracon[piste]fi

 

notfound

notfound

notfound

notfound

notfound

notfound